2023 m. vasario 21 d. Šiaulių lopšelis-darželis ,,Voveraitė“ paminėjo „Blynų dieną“. Blynai – tai Užgavėnių simbolis. Aukštaičiai blynus mėgdavo valgyti kasdien, jie pusryčių be jų neįsivaizdavo. Užgavėnėms padiktavus naujas tradicijas, aukštaičiai keitė ne pačius blynus, o jų padažus – tądien juos buvo įprasta gardinti kur kas riebesniais, sotesniais padažais, pertepti sluoksniais, pagardinti mėsa, lašinukais ar obuoliais.
„Voveraitės“ įstaigos pedagogai ir grupių vaikai kepė blynus ne tik namuose kartu su tėveliais, bet ir lopšelyje-darželyje. Matavo tikslų produktų kiekį, skaičiavo kiaušinius, juos mušė į tešlą. Blynus maišė, kepė ir skanavo. Grupėje rinko patį skaniausią blyną. Taip pat grupės vaikai sužinojo, iš ko kepami blynai, įvardijo produktus, uostė, išbandė grąžinimo būdus. Darželyje apsilankė ir svečias-šefas iš Vilniaus, kuris kartu su „Voveriukai“ grupės vaikais kepė blynus. „Smalsučiai“ grupės vaikai išsikėlė „Blynų puotą“. Iš namų atsinešė kartu su tėveliais keptų sveikuoliškų blynų su moliūgų sėklomis, su bananais, obuoliais, iš ryžių, kukurūzų miltų, čirvinių, lietinių, mielinių blynų, įvairiausių formų blynų, spurgyčių. Vaikai smaližiavo, pasakodami apie savo blynų receptus. Blynus skanavo pagardinę šilauogėmis, avietėmis, trintų braškių, mėlynių, aviečių, uogienėmis, bananų ir braškių desertu, cukraus pudra, grietinėle, klevų sirupu. Mergaitės sukvietė berniukus pasimokyti užmaišyti ypatingai skanios blynų tešlos, supažindino su blynų receptu, tešlos paruošimo eiga. Blynus kepė ne tik pedagogės su ugdytiniais, bet taip pat ir lopšelio-darželio virėjos: Vilija ir Jolanta.
,,Blynų diena“ buvo kupina įspūdžių, smagi bei įdomi kiekvienam. Vaikams skaniausi blynai su uogomis.