„Gudručiai“ grupės vaikai priėmė projekto Sveikatiada pasiūlymą ir sudalyvavo konkurse „Gamink su Sveikatiada“. Gegužės mėnesį vaikai vėl pavirto virėjais. Pasinaudojo nurodytu produktų sąrašu, pridėjo savo produktų ir patobulino užkandžio patiekalą.
Iš nurodyto produktų sąrašo reikėjo pasirinkti tris ar daugiau ingredientų, pridėti dar 2-3 savo ir sukurti puikų užkandžio patiekalą. „Gudručiai“ grupės vaikai sugalvojo, kaip pamėgti ekologišką viso grūdo duoną be mielių ją pagardinant įvairiausiais produktais.
Iš nurodyto produktų sąrašo mums išėjo pasirinkti tik trumpavaisį agurką. Graikišką jogurtą pakeitėme varškės užtepėle. O tada „įjungėme“ fantaziją ir patys pasirinkome mažuosius pomidoriukus, salotą, ridikėlius, krapus, braškes, svogūno laiškus. Pagardinimui panaudojome prieskonių mišinį „Provanso žolelės“.
Prisiminėme visų produktų pavadinimus, juos įvardinome. Apžiūrėjome, kaip jie atrodo. Lietėme. Atkreipėme dėmesį, kad visos daržovės yra jau šių metų pavasarinio derliaus. O svogūną užsiauginome patys grupėje ant palangės. Dėl to jis tapo daug skanesnis.
Duoną patepėme varškės užtepėle ir tada fantazavome, kaip pagardinti.
Pirmiausiai ant duonos su varškės užtepėle uždėjome salotą, pjaustytus pomidoriukus ir svogūnų laiškus.
Kitas variantas buvo ant duonos su varškės užtepėle uždedant salotą pjaustytus trumpavaisius agurkus ir krapus.
Dar vienas variantas buvo duoną su varškės užtepėle pagardinta pjaustytais ridikėliais ir užbarstant prieskonių mišinį „Provanso žolelės“.
Paskutiniame variante ant duonos su varškės užtepėle uždėjome braškių.
O po to viską su pasigardžiavimu suvalgėme. Vaikai sakė, kad taip pagardinta duona yra daug skanesnė. Labiausiai patiko duona su varškės užtepėle ir braškėmis.